22.12.2014

Періодичну систему Менделєєва може поповнити новий 117-й елемент



Про це йдеться в статті німецьких вчених, опублікованій в науковому журналі Physical Review Letters, передає "Українські новини".
Елемент, що має кодову назву Унунсептій, вперше отримали в 2010 році. Тепер же вдалося створити цілих 4 атома, які проіснували менше 10 секунд. Проте цього, було достатньо, щоб зафіксувати їх існування.
Більш того, в ході експерименту дослідникам вдалося зафіксувати перш невідомий ізотоп сто третій елемента - Лоуренс.
Потенційне поповнення таблиці Менделєєва має розглянути спеціальний комітет, куди входять члени міжнародних союзів теоретичної та прикладної фізики, а також хімії. Вони вирішать, потрібні чи додаткові експерименти для підтвердження нового елемента.
Раніше синтез 115-го і 113-го елемента періодичної системи був зареєстрований в Об'єднаному інституті ядерних досліджень в Дубні.
Нагадаємо, Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії офіційно затвердив назви 114-го і 116-го елементів таблиці Менделєєва. Елемент під номером 114 отримав назву "флеровій" (Flerovium) і символічне позначення Fl. Елемент 116 буде називатися "ліверморій" (Livermorium), в двохбуквене записи Lv.

Комментариев нет:

Отправить комментарий