03.06.2016

Заняття літньої школи юних хіміків. Кристали.

Смарагд, томаз, аметист,  діамант  - дуже гарні дорогоцінні камені, що з давніх часів викликали захоплення у людей.  У всі часи камені вважалися одними з кращих оберегів і талісманів, які виконують магічні і лікувальні функції. 
У стародавній перській легенді говориться, що дорогоцінні камені створив диявол, коли помітив, як милується Єва райськими квітами, щоб пробудити в людських душах спокуса і жадібність.














Чи можна виростити кристал в домашніх або лабораторних умовах?

















Де це використовується? 
Кристал - це символ найвищої чистоти та вишуканості. Найтвердіші   в світі кристали - це діаманти ( алмаз) , вони утворюються під землею із вугілля під високим тиском та температурою. Так як вони витримують високий тиск і температури, їх вирощюють в штучних умовах і використовують в технічних цілях  - наприклад, для буріння горної породи.
Важко уявити собі техніку без використання кристалів. Компютерні чіпи виготовляють із дуже тонких кремнієвих пластин ,яку отримують із великих, сірих, непримітних кремнієвих кристалів  довжиною в метр і товщиною в ногу. Їх вирощують із рідкого розплаву зі швидкістю близько 1см/год. 
Конкурс, Конкурс, Конкурс.
В Бельгії провдиться незвичайне змагання по вирощуванню кристалів. В конкурсі беруть участь 100 шкіл і їх задача - виростити найбільщий кристал за 1 місяць. 
 Пропоную такого переможця вибрати і серед учнів нашої літньої школи. 
Тут ми доповнимо пост фото та результатами нашої праці. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий